Webbläsare

För att kunna läsa, hämta och se information som finns på internet så behöver vi använda oss av ett en applikation som gör att vi kan läsa den kodade information som finns att inhämta. Detta gör vi med hjälp av webbläsare.Webbläsare

Vilken använder du?

Lät det där lite avancerat och krångligt? Det kanske man kan säga att det är, men låt oss inte grotta ned oss i detta nu. För oss användare så är det inte svårare än att dubbelklicka på webbläsarens ikon och därefter surfa runt på nätet. Det krångligaste för oss blir förmodligen att bestämma oss för vilken av de olika webbläsarna vi ska använda. Så vilka är de vanligaste?

  • Internet Explorer – Internet Explorer är nog för många den mest kända webbläsaren eftersom den följer med alla Microsoftdatorer som säljs. Men webbläsaren som tidigare närmast hade monopol på användarna tappar idag ständigt användare då användarvänligheten i IE inte är i närheten av många andra webbläsares.
  • Safari – Safari är Apples motsvarighet till Internet Explorer och finns i alla Apples enheter, Macbook, iPhone, iPad och så vidare.
  • Mozilla Firefox – Firefox kan nog sägas vara den första uppstickaren bland webbläsare som tog striden mot IE och vann den. Är idag en av de mest använda webbläsarna, men har tappat mark sedan Google Chrome kom in  på marknaden.
  • Google Chrome – Den webbläsare som vi på Dataföreningen anser vara den allra bästa. Snabb, säker och ett bra gränssnitt. Som det syns på namnet så är det Google som ligger bakom denna webbläsare, och den är verkligen användaroptimerad. Klart mycket snabbare än alla ovanstående, och bara detta är skäl nog för att byta till Chrome.