Sajter för bokälskaren

Aldrig har det väl funnits så mycket text tillgängligt överallt. Det finns texter att läsa på nätet, i böcker och i tidningar.

De finns de som fruktat att boken skulle försvinna i och med att så mycket text publiceras på internet, men det tycks inte ske. Dagstidningarna har fått det svårare att sälja lösnummer, men böcker säljer fortfarande.

Bokälskare

Sajter som Bokon.se och Adlibris.com har bidragit till att göra det billigare att köpa böcker och har också funktioner som gör att du får tips om bokutgivning som intresserar just dig. Visst är det så att många böcker i dag inte säljs som pappersbok utan som talbok eller textfil för en läsplatta, men det rör sig trots allt ändå om böcker. Det finns helt enkelt tre olika sätt att leverera och ”läsa” författarens alster.

Det har även blivit möjligt att ge ut sin egen bok. Har du en bokidé men inte är säker på att något förlag vill satsa på dig, då kan du starta ett eget förlag och låta trycka din bok. Vulkan har färdiga paket för dig. Tryckning, distribution och allt som hör en riktig bok till erbjuder de den som vill fullfölja sina författardrömmar. Om man inte vill ge ut sin bok i pappersform går det utmärkt att ge ut den som e-bok.

För den som vill få boktips och läsa recensioner är engelskpråkiga Goodreads ett bra verktyg. Det finns också som plugin till Facebook vilket innebär att du kan dela vad du läser och vad du tyckte om böckerna med dina vänner.